Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Seychelles

Seychelles este un arhipelag de insule tropicale in oceanul Indian, la est de continentul Africa. Arhipelagul este compus din 44 de insule, cea mai mare fiind Mahe unde se afla si orasul de capitala, Victoria. In prezent Seychelles are cel mai mare PIB dintre toate tarile africane dezvoltandu-se rapid in sectorul turistic inca din 1971 dupa construirea aeroportului international Victoria.  Cultura si societatea insulelor au influente franceze, engleze si africane cu infuzii recente din cultura chineza si indiana. Limbile de baza sunt engleza si franceza iar localnicii comunica in Creole c...

Citeste mai mult

Seychelles


Seychelles este un arhipelag de insule tropicale in oceanul Indian, la est de continentul Africa. Arhipelagul este compus din 44 de insule, cea mai mare fiind Mahe unde se afla si orasul de capitala, Victoria. In prezent Seychelles are cel mai mare PIB dintre toate tarile africane dezvoltandu-se rapid in sectorul turistic inca din 1971 dupa construirea aeroportului international Victoria.  Cultura si societatea insulelor au influente franceze, engleze si africane cu infuzii recente din cultura chineza si indiana. Limbile de baza sunt engleza si franceza iar localnicii comunica in Creole cu puternice influente franceze. 

Cand putem calatori in Seychelles?
Desi in marea majoritate a timpului umiditatea este crescuta nu exista perioade in an in care insulele sa nu poata fi vizitate. Cele mai placute luni din an sunt intre Mai si Noiembrie cand exista brize constante. Din Decembrie pana in Aprilie temperaturile sunt mai ridicate dar rar depasesc 31 de grade Celsius iar umiditatea poate ajunge pana la 80%. Cele mai racoroase luni sunt Iulie si August in care temperaturile pot scadea pana la 24 de grade Celsius. 

Conditii de calatorie

Documente: 
Aveti nevoie de pasaport valabil min. 6 luni de la retur. Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin.
Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioadă de 90 de zile.

Masuri COVID-19

Persoanele care calatoresc pe teritoriul Republicii Seychelles trebuie sa aplice pentru o Autorizatie de Sanatate pe site-ul guvernului Seychelles si vor trebui sa prezinte un test negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, este necesară rămânerea, pentru cel puțin cinci zile, într-o singură locație care va fi declarată la intrare. Tranzitul între insule este permis pe cale maritimă.

Condiţii privind traficul auto
Starea drumurilor
Starea reţelei rutiere variază şi se recomandă evitarea deplasărilor cu autoturismul pe timp de noapte.  Se recomandă atenţie la încheierea unei poliţe de asigurare, deoarece un număr semnificativ de companii de asigurare nu acoperă pagubele rezultate în urma unor accidente auto.

Transportul public
Autobuzele reprezintă singurul mijloc de transport public. Vă recomandăm ca transportul în Seychelles să fie asigurat prin intermediul pachetului de servicii contractat cu operatorul de turism, pe lângă cazare, masă etc..

Ce putem face in Seychelles?

Nenumarate activitati sunt puse la dispozitia turistilor din partea unitatilor de cazare printre care scufundari sau tururi cu barca intre insule. 
Numeroasele plaje sunt demne de vizitat deoarece fiecare ofera o panorama diferita si speciala in modul ei. 
Vizitarea orasului Victoria de pe insula Mahe este recomandat, fiind orasul de capitala a statului este o ocazie perfecta pentru a experimenta cultura si societatea din Seychelles. 
Gradina Botanica Seychelles se afla pe insula Mahe si are o varietate mare de palmieri, flori si plante aromatice si este gazda unei populatii foarte mare de testoase gigant, cateva dintre ele avand varsta de pana la 150 de ani. Tot aici pot fi admirate si colonii de lilieci. 
Parcurile naturale ale insulelor ofera cate un punct panoramic de neratat.