Dragostea de calatorii supravietuieste pandemiei


In acest an am fost martorii anularii continue a calatoriilor planificate cu cateva luni in avans si lumea intreaga a fost luata pe sus de impunerea restrictiilor ce pareau imposibil de imaginat.
Carantina, zboruri anulate, granite inchise, frica de virus - toate aceste lucruri au facut aproape imposibile calatoriile in unele locuri, iar industria mondiala a turismului a inregistrat scadere de 80% in acest an.

In timpul lockdown-urilor, totusi, 65% dintre cei care erau obisnuiti sa calatoreasca au spus ca se gandesc cu emotie la momentul cand isi vor putea relua aceasta activitate, iar 61% sustin ca vor aprecia mai mult libertatea de a calatori atunci cand va fi din nou posibil, fara restrictii.

Se pare ca oamenii isi doresc sa reia in decurs de 12 luni de la ridicarea restrictiilor modul de a calatori inainte de pandemie, ca specific de locatii si ca numar de deplasari.
In plus, restrictiile generate de pandemie i-a facut pe multi sa-si doreasca sa iasa din case, sa calatoreasca si se pare ca aceste lucruri vor duce la o crestere exponentiala a cererii de vacante, imediat ce pandemia va fi sub control si restrictiile vor fi ridicate.

38% dintre calatorii care au raspuns unui studiu de pe un site global de rezervari au spus ca intentioneaza sa plece intr-o vacanta in 2021 pentru a sarbatori un eveniment ratat in anul 2020 (precum o aniversare sau o nunta), iar 40% doresc sa-si reprogrameze vacanta anulata in 2020.

Asadar, agentiile de turism trebuie sa devina foarte creative in anul 2021, sa ofere noi itinerarii, idei pentru locuri de vacanta neexplorate, pentru a capta imaginatia calatorilor ce au ratat vacanta in anul 2020, dar care se vor bucura de doua ori mai mult de calatoria lor dupa aceasta asteptare nesfarsita.

Desigur, primele destinatii cerute vor fi cele fara restrictii, fara carantina si care isi iau masuri adecvate de protectie sanitara. Estimam ca cel putin pentru 2 ani, turistii vor fi atenti la curatenie, la pastrarea distantei, vor evita locurile aglomerate si vor prefera totusi destinatii unde se impune prezentarea unui test Covid sau a certificatului de vaccinare, ca sa se simta in siguranta in vacanta si sa se poate relaxa.

SOURCE AND TAGS