Conditii iesire din tara

DOCUMENTE DE CALATORIE
Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta. 
Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic European, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions
Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru (30 zile), Serbia (90
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia).
Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions. 
Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
Agentia de Turism nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul calatorului (turistului) pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca calatorului (turistului) nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, calatorului (turistului) nu i se mai restituie contravaloarea excursiei.

Informatii utile SPANIA - MALLORCA
• Incepand cu 01.07.2016, pentru sejururile in MALLORCA, turistii trebuie sa achite o taxa locala de pers / noapte. Aceasta taxa variaza in functie de clasificarea unitatii turistice in care se desfasoara sejurul. Sunt exclusi de la aceasta taxa copii cu varste pana la 16 ani.

Informatii utile - GRECIA
• Incepand cu 01.01.2018 va fi introdusa taxa locala. In functie de clasificarea unitatii de cazare, aceasta variaza intre 0.5eur – 4eur/ camera/ noapte si se va achita de catre turisti la fata locului!

Informare turisti pentru TURCIA
Pentru calatoria in TURCIA, este obligatoriu pasaport valabil min 6 luni de la intoarcere. Se accepta si pasapoarte temporare.

Informare turisti pentru EMIRATELE ARABE UNITE (Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Fujeirah, Ras Al Khaimah)
Atentie! Pentru deplasarea in EAU, NU se accepta pasapoarte temporare pe 1 an de zile! Sunt acceptate doar pasapoartele turistice permanente, valabile 6 luni de la data intoarcerii! La hotel veti plati taxa locala, in functie de clasificarea hotelului: pt 3* este aprox.3 USD/zi/camera; pt 4* este aprox 4 USD/zi/camera; pt 5* este aprox 6 USD/zi/camera.

Informare turisti EGIPT
Pentru calatoria in EGIPT, este obligatoriu pasaport valabil min 6 luni de la intoarcere. Se accepta si pasapoarte temporare.
La intrarea in Egipt, turistii vor achita taxa de viza 25 sau 27 dolari/persoana. Pentru Hurghada aceasta taxa este obligatorie. Pentru SHARM EL SHEIKH, aceasta taxa este optionala (daca turistii vor face excursii optionale, este obligatoriu sa o plateasca).

Informare turisti TUNISIA
Cetatenii romani sunt scutiti de obligativitatea vizei, indiferent de tipul de pasaport utilizat pentru o perioada legala de sedere de pana la 90 de zile. Valabilitatea pasaportului trebuie sa fie de minim 6 luni de la data intrarii in tara. La hotel se va plati o taxa de 3 dinari/persoana/noapte.

Nota: Destinatiile enumerate mai sus sunt exemplificative si au frecventa cea mai mare in oferta noastra, insa va revine obligatia de a va interesa punctual de conditiile de intrare in fiecare tara unde calatoriti. Nu recomandam utilizarea pasapoartelor temporare pentru calatoriile in afara Uniunii Europene!

INFORMATII SPECIFICE COVID-19
Va recomandam sa verificati conditiile specifice de calatorie si restrictiile cauzate de pandemia Covid-19, pe site-ul oficial al tarii de destinatie si pe https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19.

FOARTE IMPORTANT ! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI
Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces. Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat. Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este  definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste. Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.